Wydanie specjalne Kobiety i Życia „Z przepiśników naszych mam i babć”

20 maja ukazało się drugie wydanie zbioru przepisów kulinarnych na dania, które pamiętamy z czasów dzieciństwa: „Z przepiśników naszych mam i babć”. Czytelniczki „Kobiety i życia” nadesłały do redakcji najlepsze przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Najciekawsze z nich zostały wybrane przez redaktorki „Kobiety i Życia” i znalazły się wśród aż 150 przepisów zebranych w wydaniu specjalnym. Receptury na popisowe dania, przez lata gromadzone i zapisywane w notatnikach trafią teraz do kolejnych pokoleń kobiet.

Można wśród nich znaleźć m. in. przepisy na sycące zupy, pierogi i placki na słodko i na słono, popisowe mięsa na obiad i dania warzywne, ponadto ciasta z owocami oraz chleby, chałki i bułeczki. Nie zabraknie też sprawdzonych receptur na domowe przetwory: dżemy, konfitury, kompoty oraz pikle i marynaty.

Zbiór przepisów czytelniczek uzupełniają hity kulinarne PRL z archiwalnych wydań „Kobiety i życia” takie jak gołąbki, dania z ryżu, sałatki i surówki, pasty do chleba i szybkie desery z …niczego.

Sprzedaż magazynu wspierają reklamy prasowe w tytułach Wydawnictwa Bauer i w social mediach. Cena wyniesie 6,99 zł