Wydanie specjalne „Kobiety i Życia” – „Z przepiśników naszych mam i babć”
17 kwietnia ukaże się kolejne wydanie zbioru przepisów na kulinarną ucztę pełną nostalgii i smaków, które kojarzą się nam z najpiękniejszymi chwilami dzieciństwa – „Z przepiśników naszych mam i babć”.
Wśród 100 przepisów wybranych przez redakcję „Kobiety i życia” spośród nadesłanych przez czytelniczki, znaleźć można m. in. dania z młodych warzyw: wiosenne zupy, przekąski, super zdrowe sałatki i surówki, najlepsze na świecie kotlety, klopsiki oraz smaczne dania z drobiu, które pamiętamy z lat dziecinnych.
Ten wyjątkowy zbiór zawiera nie tylko przepisy na pyszne dania główne, ale także przekąski idealne na piknikowe popołudnie: od wytrawnych rogalików po drobne smakołyki, które bez trudu zmieszczą się w podręcznym pudełku. Nie zabrakło również przepisów na wykwintne torty jak z najlepszej cukierni, ciasta z truskawkami, serniki pieczone i na zimno.
Ponadto w numerze redakcja przypomina przepisy z archiwalnych wydań „Kobiety i życie”: faszerowane warzywa, mięsne i jarskie gulasze, śniadaniowe pasty do kanapek oraz najłatwiejszy deser świata – galaretka. To wyjątkowe wydanie stanowi prawdziwą skarbnicę kulinarnej mądrości naszych babć i mam, z których warto czerpać inspirację każdego dnia
Sprzedaż wspierają reklamy prasowe w tytułach Wydawnictwa Bauer, w social mediach oraz on-line. Cena egz. 8,99 zł.