„Z przepiśników naszych mam i babć”

1 września ukaże się kolejne wydanie w kolekcji przepisów kulinarnych na dania, które pamiętamy z czasów dzieciństwa – „Z przepiśników naszych mam i babć”. Wśród przepisów wybranych przez redakcję „Kobiety i życia” spośród nadesłanych przez czytelniczki, znaleźć można m. in. przepisy na pożywne zupy, faszerowane warzywa oraz jarskie gulasze i potrawki, niedrogie dania mięsne na rodzinne obiady, wykwintny drób oraz pyszne szarlotki, jabłeczniki i strudle jak u babci.

Ponadto w numerze przeboje „Kobiety i  życia” sprzed lat: smakowite naleśniki, tradycyjne kiszonki i aksamitne desery. Zbiór przepisów uzupełniają dania z dyni zarówno słodkie, jak i w wersji wytrawnej, powidła jak z dawnych lat oraz cztery sposoby na grzybowe zapasy. Nie zabrakło również praktycznych porad przekazywanych z pokolenia na pokolenie, a które warto wykorzystać w swojej kuchni na co dzień i od święta.

 

Ponad 100 wyjątkowych przepisów wybranych do „Z przepiśników naszych mam i babć” spośród tych gromadzonych przez lata przez mamy i babcie, przywołają najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.

 

Sprzedaż wspierają reklamy w tytułach Wydawnictwa Bauer, w social mediach oraz on-line. Cena 7,99 zł