„Z przepiśników naszych mam i babć” – wydanie specjalne „Kobiety i Życia”
20 kwietnia ukaże się kolejne wydanie zbioru przepisów kulinarnych na dania, które pamiętamy z czasów dzieciństwa – „Z przepiśników naszych mam i babć”.
Spośród przepisów nadesłanych przez czytelniczki, wybranych przez redakcję „Kobiety i życia”, w magazynie znaleźć można m. in. przepisy na zupy oraz proste i niedrogie drugie dania z młodych warzyw, które gotowały nasze babcie, niezapomniane zrazy, bitki i klopsiki oraz „kryzysowe” kotlety, niekoniecznie z mięsa. Ponadto w numerze domowe kluski i kluseczki, sałatki z makaronem i ulubione przez dzieci obiady na słodko.
W wydaniu nie zabrakło również przepisów na sentymentalne słodycze: rurki z kremem, orzeszki, ptasie mleczko, galaretki w cukrze, a także babcine racuchy, drożdżowe i kruche ciasta, słodkie bułeczki itp. Zbiór przepisów uzupełniają domowe torty i orzeźwiające desery na lato.
Sprzedaż wspierają reklamy prasowe w tytułach Wydawnictwa Bauer, w social mediach oraz on-line. Cena 7,99 zł, objętość 60 str.