„Z przepiśników naszych mam i babć” – wyjątkowe przepisy z historią w wydaniu specjalnym „Kobiety i Życia”.

24 września ukaże się trzecie w tym roku wydanie specjalne „Kobiety i Życia” – „Z przepiśników naszych mam i babć” i podobnie, jak poprzednie związane jest z jubileuszem 75-lecia tytułu.

„Z przepiśników naszych mam i babć” to jedyny taki na rynku zbiór 150 przepisów kulinarnych na dania, które pamiętamy z czasów dzieciństwa. Nasze mamy i babcie przez lata gromadziły receptury na swoje popisowe potrawy, zapisywały je, żeby przekazać następnym pokoleniom.

Redaktorki „Kobiety i Życia” z okazji 75-lecia tytułu wybrały najciekawsze spośród nadesłanych przez Czytelniczki. Wśród nich znajdują się m.in. przepisy na pyszne domowe ciasta, zupy na niedzielne obiady, wykwintnie przygotowane mięsa na rodzinne uroczystości i pomysły na codzienny obiad, potrawy bezmięsne oraz przystawki na domowe imprezy. Nie zabraknie też regionalnych klusek, pierogów i placków.

Przepisy czytelniczek uzupełniają kulinarne hity „Kobiety i życia” sprzed lat: słodkości PRL-u, kultowe przekąski i dania za grosik.

Sprzedaż wspierają reklamy prasowe w tytułach Wydawnictwa Bauer. Cena 5,99 zł

 

zamów do domu